Petter på PappaKock gästbloggar

Nu när vi lanserar våran nya avdelning, Delikatesser, Lakrits.
Så kommer Petter på PappaKock att gästblogga, här kommer hans lakrits berättelse:

Jag har alltid gillat lakrits, men när jag fick smaka Lakrids by Johan Bülow så blev jag helt såld. Den är så stark och ren i sin smak. Man kan reagera lite på prislappen, men det räcker länge, dryg är bara förnamnet.
Den är ju självklar i alla sorters desserter och bakverk, men varför inte några teskedar i brödet. Lakritspannkaka med lite färska hallon och myntasocker eller pigga upp det gamla bryggkaffet genom att blanda ut lite lakritspulver i kaffefiltret.
Men lakrits funkar inte bara till sötsaker, att blanda ut laktrtsyrupen med lite olja och pensla en grillad köttbit, är en riktig höjdare. Att breda ett tunt lager på rökt lax, eller att doppa ostbiten i den härligt sega syrupen. Eller varför inte låta lakritsen ersätta den tråkiga gamla chokladsåsen på glass och färska bär.
Min absoluta favorit har blivit syrupen, den är tjock, svart och precis lagom i sin sälta. Smaken är kraftfull och sitter kvar i munnen hela dagen.

Jag skulle kunna skriva en hel dag om vad man kan göra med de här lakritsprodukterna, men gör istället som jag har gjort, testa er fram. Det som kan låta som den konstigaste smakkombination kan visa sig vara en riktig fullträff!

Mvh
Petter Ljungberg.

Här hittar ni recepten:
Lakritspannacotta
Lakritsparfait
Lakrits & citronsnittar
Lakritsbiscotti