Cake of Sweden år 2010


Idag var vi nere på Ship i Helsingborg, för att smaka och rösta på dom två finalisterna i tävlingen Cake of Sweden år 2010.  Det står mellan Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel och Svensk cheesecake med saffran och blåbär. Båda två var goda, men vi hittade en stor favorit.


Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel:
Doftar riktigt gott.
Väldigt svårt att komma igenom den hårda botten o den sega marshmallown vill inte riktigt släppa kakan den är som bakverket heter GOOEY. Smakade mycket choklad med choklad i bottern och chokladtryffeltäcket. Den var god i små mängder, blir för söt och mäktig.
Vårat betyg 3/5

Svensk cheesecake med saffran och blåbär:
Doftar verkligen saffran och blåbär.
Denna cheesecake är perfekt balanserad, god saffransbotten, lagom syrlig fyllning och en täcke av blåbär som är pricken över i:et.
Eftersmaken i som man får är underbar.
Man vill äta mer!
Vårat betyg 5/5

TACK till Spot and Tell och Cake of Sweden

Etiketter: